Waar moet je op letten bij het vergelijken van koffiemachines?

0
1036

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de gemiddelde Nederlander iedere dag gemiddeld ruim een halve liter koffie drinkt. Dit komt neer op ongeveer vier kopjes koffie er dag. We zijn dus echte koffiedrinkers die dol zijn op een cappuccino, espresso of latte macchiato. Misschien ben jij ook wel een echte koffieliefhebber. Met een goed koffiezetapparaat geniet je van de beste kwaliteit. Maar hoe kies je het beste product? Je kunt het beste koffiemachines vergelijken. Waar moet je op letten?

Koffiemachines vergelijken
Vandaag de dag heb je de keuze uit een ruim aanbod van koffiezetapparaten. Zo maken veel koffieliefhebbers gebruik van een Senseo apparaat. Ook Nespresso vliegen tegenwoordig de winkels uit. Door het ruime aanbod kan het best lastig zijn om een goede keuze te maken. Bedenk voordat je naar een winkel of webshop goed wat je smaak is. Heb je vaak haast en wil je graag snel een lekkere kop koffie maken? Kies dan voor een Senseo apparaat. Heb je alle tijd en wil je graag koffie maken met echte koffiebonen? Dan is een Nespresso apparaat een goede keuze.

Voor hoeveel mensen wil je koffie zetten?
Hou bij het kiezen van een koffiemachine altijd rekening met het aantal mensen waar je koffie voor wilt zetten. Er zijn koffiemachines in verschillende maten beschikbaar. Ben je alleen? Dan is het aanschaffen van een klein Senseo apparaat een goede keuze. Deze machine werkt op een bijzondere manier. Zo maakt voor het zetten van koffie gebruik van een klein boilertje. Voor een gezin is een grotere koffiemachine waarmee je meerdere kopjes tegelijkertijd kunt zetten ideaal. Doorgaans staat bij de koffiezetmachine aangegeven hoeveel kopjes er per keer mee kunt zetten. Onthoud dat je bij een Senseo apparaat pads nodig hebt. Je kunt het beste meteen een groot aantal pads aanschaffen, zodat je nooit zonder zit.

Let op specificaties zoals het waterfiltersysteem
Let tijdens het koffiemachines vergelijken goed op de specificaties. Wat zijn bijvoorbeeld de digitale functies van het apparaat? Het is handig wanneer een apparaat een digitaal display heeft met een automatisch uitschakelingsmechanisme. Dit betekent dat de koffiemachine zichzelf uitschakelt wanneer het klaar is. Daarnaast moet een koffiemachine van hoge kwaliteit beschikken over een uitgebreid waterfiltersysteem. Dankzij dit onderdeel krijgt de koffie geen vieze smaak. Tijdens het maken van de koffie komen er wel eens vieze stoffen in het water terecht. Deze verdwijnen dankzij het filtersysteem, waardoor je nooit ziek wordt.

Kies voor een automatisch ontkalkingssysteem
Een ander belangrijk kenmerk van een koffiemachine is het ontkalkingssysteem. Tegenwoordig werkt dit onderdeel vaak automatisch. Op een gegeven moment ontstaat er kalk in het apparaat omdat je regelmatig water gebruikt. Dit is niet goed voor de smaak van de koffie en verlaagt de levensduur. Natuurlijk kun je de machine zelf ontkalken, maar met een automatisch ontkalkingssysteem bespaart je veel tijd en moeite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here