Waar moet je op letten bij het kopen van een Senseo

0
5049

Senseo, wie kent het niet. Inmiddels is het alweer meer dan 10 jaar geleden dat deze handige koffiemachines van Philips, Nederland veroverden. In korte tijd had bijna ieder Nederlands huishouden wel zo’n handig Senseo apparaat in huis.

De afgelopen 10 jaar is er veel veranderd aan Senseo koffie en Senseo apparaten. Wat is in 2020 het beste Senseo apparaat en wat is de beste koop? In dit artikel gaan we deze vragen voor jou beantwoorden. Mocht je binnenkort graag een nieuw Senseo koffiemachine willen kopen? Dan raden wij jou zeker aan dit artikel verder te lezen.

Wat is belangrijk bij het kopen van een Senseo apparaat?

Belangrijk is de reden waarom je een Senseo apparaat koopt. Wil je er één kopen omdat je elke ochtend een lekker vers bakje koffie wilt zetten? Of koop je er één voor op kantoor of worden er simpelweg veel bakjes koffie mee gezet?

Voor elke situatie is er een geschikt apparaat te vinden. Voor op kantoor zou de Latte Duo wellicht een mogelijkheid zijn. Met dit apparaat zet je heerlijk verse Latte Macchiato’s.

Drink je niet zo veel koffie en ben je op zoek naar een voordelig apparaat? Dan is de Senseo Original een goede koop. Dit apparaat zal iedereen herkennen als de originele Senseo. Dit apparaat is voordelig en zet heerlijke Senseo koffie.

Wat het beste Senseo apparaat is hangt dus sterk af van jouw situatie. Kies een apparaat die hier het beste bij past.

Welke modellen zijn er op dit moment?

Er zijn op dit moment een aantal verschillende modellen te verkrijgen. Denk aan de bekende Philips Senseo Original of de populaire Philips Senseo Quadrante. Bijzonder is de Senseo Switch. Met dit apparaat zet je in één keer een grote kan filterkoffie.

De huidige modellen op een rij:

  • De Senseo Original
  • De Senseo Original XL
  • De Senseo Quadrante
  • De Senseo Viva Cafe
  • De Senseo Switch
  • De Senseo Latte Duo

Het leuke van deze apparaten is dat ze veelal in verschillende kleuren of speciale edities te verkrijgen zijn. Zo match je een Senseo-apparaat met de kleuren in jouw interieur of keuken.

Onderhoud van een Senseo apparaat

De kwaliteit van de koffie én de levensduur van jouw Senseo apparaat is in grote mate afhankelijk van de tijd en moeite die je in het onderhoud steekt. Philips raadt aan om in ieder geval elke 2 maanden ontkalker te gebruiken. Dit voorkomt dat jouw bakje koffie naar kalk gaat smaken.

Daarnaast is het zaak om het waterreservoir regelmatig te verversen en om te spoelen. Stilstaand water komt de smaak en gezondheid niet ten goede. Ook adviseren wij om het lekbakje enkele keren per week om te spoelen en regelmatig af te wassen. Zo geniet je lange tijd van jouw Senseo apparaat.

Ben je nou op zoek naar het beste Senseo apparaat? Dan adviseren wij om verder onderzoek te doen naar welk apparaat het beste bij jou past. Neem onze tips mee en maak een weloverwogen keuze. Zo geniet jij de komende jaren van verse Senseo koffie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here