Senseo apparaat ontkalken

0
20780
senseo_aanbiedingen_sfeer

In hard water zit relatief veel kalk, wat overigens absoluut niet schadelijk is voor mensen, maar het kan echter wel de waterleidingen en apparatuur in huis aantasten. Kalkaanslag ontstaat als calcium en magnesium uit leidingwater in aanraking komt met warm water. Dit kan ervoor zorgen dat apparaten als een kraan of koffiemachine in verloop van tijd zelfs kapot zouden kunnen gaan als kalk zich opstapelt, deze apparaten kunnen namelijk niet goed tegen hard water. Het zou zonde zijn als apparaten niet meer werken door kalkaanslag, in deze blog is er daarom verdere informatie te vinden waarom, wanneer en hoe je een Senseo apparaat kunt ontkalken.

Waarom is het belangrijk dat ik mijn Senseo apparaat ontkalk?

Naast dat kalkaanslag kan leiden tot een kapot apparaat, zorgt het ook voor een vermindering van de kwaliteit van de koffie die het zou moeten hebben. Je Senseo elke drie maanden ontkalken is dus een belangrijk onderdeel van het onderhoud voor een langere levensduur, het behouden van de lekkere koffiesmaak én het voorkomen van storingen.

Wanneer moet ik mijn Senseo ontkalken?

Er zijn verschillende punten waarbij je kan merken dat je Senseo apparaat toe is aan ontkalken, namelijk als:

  • Het kalk lampje begint te branden, dit gebeurt ongeveer na 400 kopjes koffie.
  • De Senseo koffie geen mooie cremalaag meer heeft.
  • Het Senseo apparaat halve kopjes koffie begint te geven.
  • De temperatuur van de koffie te laag is.
  • Het Senseo apparaat meer geluid dan normaal begint te maken tijdens het zetten van koffie.
  • Er beginnen andere onverklaarbare storingen op te treden.

Hoe ontkalk ik mijn Senseo apparaat?

Tot slot de vraag, hoe moet ik mijn Senseo ontkalken? De beste manier om je Senseo apparaat te ontkalken is door middel van de Senseo ontkalker, deze ontkalker is namelijk speciaal ontworpen voor alle Senseo apparaten en is makkelijk te gebruiken. In andere ontkalkingsmiddelen zitten vaak anorganische zuren als azijn-, zout-, zwavel- en sulfaminezuur die het Senseo apparaat aan zouden kunnen tasten. In de Senseo ontkalker zit onder andere citroenzuur, hierdoor wordt het apparaat niet beschadigd en de kwaliteit van de koffie wordt behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here