Dit zijn de beste koffiebonen voor cappuccino en lattes!

0
1160
image001

Cappuccino en lattes, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Coffee Bars zijn mateloos populair, maar ook thuis willen we hoogwaardige koffie kunnen drinken. Want wat is er nu fijner dan thuis over een geweldig koffieapparaat te beschikken, waarmee je zelf een superieure cappuccino of latte maakt? Het is dan wel belangrijk om daar de juiste koffiebonen voor te kopen. Welke dat zijn lees je hier.

Cappuccino’s en latte’s, de belangrijkste verschillen

Cappuccino’s en latte’s kennen beiden als basis espresso. Cappuccino bestaat in principe uit drie delen, namelijk een derde deel espresso, een derde deel gestoomde melk en tot slot een derde deel melkschuim; hier kun je eventueel nog wat cacaopoeder aan toevoegen (die van Blooker is fantastisch).

Latte’s drink je bij voorkeur uit een glas natuurlijk! En het zal je misschien verbazen, maar gewone volle biologische melk levert vaak het beste resultaat op. Goed, je neemt een shot espresso, aangevuld met gestoomde melk en slechts een kleine schuimlaag. Zo eenvoudig kan het zijn! Om je koffie een extra bite te geven is er keuze uit vele siropen; van vanille tot karamel-zeezout. Voeg gewoon een scheutje toe aan je koffie voor een extra intensiteit.

Welke koffiebonen zijn de lekkerste?

Allereerst is je persoonlijke smaak natuurlijk toonaangevend, maar smaken verschillen nu eenmaal. Wat over het algemeen als lekkerste koffiebonen wordt gezien zijn dan ook vaak blends van Arabica (80%) en Robusta (20%) koffiebonen. Wil je koffie bestellen, doe dit dan bij een koffieleverancier waar je de keuze hebt uit dark, medium en light roast koffie van hetzelfde merk. Je vindt het terug bij de online speciaalzaak.

Voor je cappuccino en latte zijn dit de lekkerste koffiebonen:

  • Arabica koffiebonen: deze hoogwaardige kwaliteit koffiebonen staan bekend om hun rijke aroma en smaakbeleving. Ze zijn duurder dan Robusta koffiebonen en kennen een lager cafeïnegehalte dan Robusta. zij hebben daarnaast een lage zuurgraad.
  • Robusta koffiebonen: Robusta koffiebonen hebben een hoger cafeïnegehalte en een wat pittigere, iets meer bittere smaak dan Arabica koffiebonen. Voor het maken van een latte of cappuccino is een melange van beide bonen dan ook zeer gebruikelijk.
  • Zuid-Amerikaanse koffiebonen: deze koffiebonen hebben een zoete en nootachtige smaak en zijn eveneens erg populair voor de bereiding van espresso.

Roasts zijn mede bepalend voor de smaakbeleving

De wijze waarop koffiebonen worden gebrand zijn mede bepalend voor de smaak van de koffie. Hoe langer de branding, des te intenser de smaakbeleving wordt. Bij een medium en light roast blijft de ware smaak van de koffie beter behouden en proef je de licht zurige smaak van de koffieboon beter. Het is dus al met al maar net waar je de voorkeur aan geeft.

Let op bij het koffie bestellen wat de blend is; des te hoger het robusta gehalte, des te pittiger de koffie en dat in combinatie natuurlijk met de wijze van branden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here